30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell’den Yeni Bir Diyet: 30:30:30 Protein Diyeti

Diyetisyen Emma Bardwell, The Telegraph’a verdiği demeçte, sadece bir ay içinde 13 kiloya kadar vermeyi hedefleyen “30:30:30 Protein Diyeti”ni duyurdu.

Bu diyet, dört temel ilkeye dayanıyor: öğün başına 30 gram protein, günlük 30 gram lif, haftada en az 30 farklı bitkisel kaynak ve günlük 300–500 kalorilik makul bir açık.

Öğün Başına 30 g Protein

Bardwell’e göre ideal protein alımı her öğünde ortalama 30 gram olmalıdır. Bu sayede günde yaklaşık 90 gram protein tüketmiş olursunuz.

Diyetisyen, proteinin tokluk hissini arttırdığını ve kas gelişimini desteklediğini vurguluyor.

Günde 30 g Lif

Kalori yoğunluğu düşük, hacim açısından zengin lif, midede ideal doluluk sağlayarak atıştırma isteğini azaltır. Lif ayrıca kötü kolesterol düzeylerini azaltır ve kan şekerini dengeleyerek kalp-damar hastalıkları ile tip 2 diyabet riskini düşürür.

Haftalık 30 Farklı Bitkisel Besin

Bardwell, Amerikan Bağırsak Projesi’nin araştırmasına atıfta bulunarak, farklı renk, doku ve kaynaktan 30’dan fazla bitkisel gıda tüketenlerde daha çeşitli bir mikrobiyom ve güçlü bir bağışıklık profili olduğunu belirtiyor.

Önerilen besinler arasında sebze, meyve, baklagil, tahıl, kuruyemiş, tohum, baharat, bitter çikolata, zeytinyağı ve kahve bulunmaktadır.

Günlük 300–500 kcal Açık

Günlük 300–500 kalorilik bir enerji açığı oluşturmak, haftada yaklaşık yarım kilo kaybına olanak tanır. Bardwell, bu metodun uzun vadede sürdürülebilir ve gerçekçi kilo verme hedefleri sunduğunu belirtiyor.

Diyetisyen Bardwell, “Gerçekten işe yarayan tek diyet, sürdürülebilir olandır. Anlık mucizeler vaat eden ‘yeni’ rejimler çıkmaz sokaktır” uyarısıyla tamamlıyor. “30:30:30” prensibi, besin kalitesini ve çeşitliliğini ön planda tutarak, gerçekçi kilo verme hedefleri sunmaktadır.

Related Posts

Diyetler bağırsak florasını nasıl mahvediyor?

Glutensiz beslenme, ketojenik diyet, aralıklı oruç… Sağlıklı sandığınız birçok diyet, bağırsak florasına darbe indiriyor olabilir. Mikrobiyota uzun süreli açlığı sevmiyor. Bağırsaklar, moda diyetleri değil dengeyi sever. Lif, fermente gıda ve doğal saatinde gelen öğünler olmadıkça, en sağlıklı beslenme biçimi bile mikrobiyotayı çökertiyor.

Akıllı saatlerle ilgili çarpıcı araştırma: Ölçümler beklenenden farklı

Hollanda öncülüğünde yürütülen araştırmada akıllı saatlerin stres düzeyini doğru tespit edemediği ortaya konuldu.

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.