Uzmanı açıkladı: Mezoterapi cildin gençleştirilmesi, ince kırışıklıkların giderilmesi için etkili bir yöntem

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şirin Çelik, mezoterapinin cildin gençleştirilmesi, ince kırışıklıkların giderilmesi ve oluşumunun engellenmesi için etkili bir yöntem olduğunu söyledi.

Multidisciplinary Digital Publishing Institute’nin (MDPI) yayımladığı 27-60 yaş aralığındaki 30 kadın gönüllü ile yapılan bilimsel araştırma, mezoterapi uygulanan tüm katılımcıların ciltlerinde iyileşme yaşandığını ortaya koydu. Deneysel çalışmaya göre yüzün tamamında su kaybının azaldığı, cildin parlaklık kazandığı ve nem oranının arttığı kaydediliyor. Konuya dair değerlendirmelerini paylaşan Dermatoloji Uzmanı Dr. Şirin Çelik ise “Artık cildimize adeta bir ‘gençlik yazılımı’ yüklemek mümkün. Mezoterapi, cildin gençleştirilmesi, ince kırışıklıkların giderilmesi ve oluşumunun engellenmesi için etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor ” dedi.

“25 yaş itibariyle başlanabilir”

Mezoterapinin 25 yaşından sonra ciltteki kolajen kaybını telafi etmek amacıyla uygulanmaya başlanabileceğini söyleyen Dr. Çelik, “Cilt, 25’li yaşlardan itibaren kolajen üretimini kaybetmeye başlıyor. Bu süreçte cilt elastikiyetini kaybederken, kırışıklıklar oluşuyor. Mezoterapi, bu kaybı engellemek ve cilt dokusunu yeniden canlandırmak için mükemmel bir seçenek. Uygulama, cilt kalitesinin iyileştirilmesine, elastikiyet kaybının giderilmesine, cilt renginin dengelenmesine yardımcı olurken; güçlü bir nem desteği de veriyor. Uzun vadede gençleştiriyor. Sadece kırışıklıklar için de değil, aynı zamanda akne ve yara izlerinin tedavisinde, gül hastalığı gibi durumların yaşandığı hassas cilt tiplerinde de son derece etkili bir çözüm olabiliyor. Üstelik mezoterapi kokteylleri, cilt tipine ve ihtiyaçlara göre özelleştirilebiliyor ” ifadelerini kullandı.

Dr. Çelik, “Son yıllarda, ameliyatsız estetik uygulamalara yönelik artan ilgiyle birlikte mezoterapi, hem etkinliği hem de güvenilirliği nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Uygulama sonrası minimal iyileşme süresi, düşük komplikasyon riski ve kişiye özel formüllerle cildin ihtiyaç duyduğu yenilenme sürecine destek olması, mezoterapiyi diğer estetik prosedürlerden ayıran en önemli faktörlerden biri olarak görülüyor. Cilt sağlığını destekleyen, yaşlanma belirtilerini azaltan ve genel cilt kalitesini artıran mezoterapi, bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış etkinliği sayesinde günümüz estetik dermatolojisinin en önemli uygulamalarından biri olmayı sürdürüyor. Bunun temelinde mezoterapinin içeriğindeki bileşenler kritik rol oynuyor ” diye konuştu.

Dr. Çelik, “Mezoterapinin içeriğinde hyaluronik asit, süksinik asit, traneksamik asit ve glutatyon gibi aktif içerikler bulunuyor. Bu içerikler, cildi derinlemesine besleyerek cilt dokusunun yenilenmesine ve canlanmasına yardımcı oluyor. Her cilt tipi için en uygun kokteyl seçilerek, kişiye özel tedavi planları oluşturulabiliyor. Böylece ciltteki gençlik ve tazelik kaybının önüne geçilirken; mezoterapi sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için önemli bir tedavi aracı olmayı sürdürüyor ” dedi. (DHA)

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.