Çocuğunuz sürekli hapşırıyor mu? Nedeni sandığınız gibi olmayabilir

Bahar Alerjisinin Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Bahar mevsimi geldiğinde dış ortamda polenlerin belirdiği ve küf sporlarının yayıldığı bir döneme girilir. Bu durum, bahar alerjisinin oluşmasında etkili bir faktör olmakla birlikte, alerjinin farklı nedenlerle de ortaya çıkabileceği bilinmektedir.

Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Anıl Doğan, alerjinin erken dönemde tespit edilip çözüm üretilmesinin önemine dikkat çekerek, çocukların günlük yaşantısını ve gelecekteki sağlığını etkileyebileceğini söyledi.

Uzman Doktor, alerji belirtilerinin erken fark edilmesinin önemini vurgulayarak, gözlerde sulanma, kızarıklık ve şişme, hırıltılı solunum, tıkanıklık nedeniyle sürekli ağızdan nefes alma, uyku bozuklukları, sık hapşırma, kuru öksürük, burun kaşıntısı, tat-koku alma yetisinin azalması ve baş ağrısının alerji belirtileri arasında olduğunu belirtti.

‘Bağışıklığın Güçlendirilmesinin Alerji Tedavisindeki Önemi’

Dr. Doğan, “Alerjik bir çocuk için bağışıklık sisteminin doğru çalışmasının önemini vurgulayarak, tedavide bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasının önemli olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme rutininin hayatın her alanına yayılmasının önemini vurgulayan doktor, atakların yaşandığı zamanlarda dinlenmeye ve bol su içmeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Vitamin ve mineral eksikliklerinin bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabileceğini söyleyen Dr. Anıl Doğan, önerilen takviyelerin kullanılmasının önemli olduğunu belirtti. Alerjik nezle durumlarında doktora başvurulması gerektiğini de ekledi.

‘İlaç Tedavisi Yetersiz Kaldığında Aşı Tedavisi Uygulanabilir’

Uzm. Dr. Doğan, alerjik nezle tedavisinde ilk adımın alerjiye neden olan maddelerden uzak durmak olduğunu belirtti. Çevresel koruma önlemlerinin yetersiz olduğu durumlarda ilaç tedavisinin etkili bir alternatif olabileceğini söyledi.

İlaç tedavisinin düzenli yapılmasının önemine dikkat çeken Dr. Doğan, ilaç tedavisinin yetersiz olduğu durumlarda aşı tedavisinin uygulanabileceğini belirtti. Bu tedavinin amacının vücudun alerjenlere tepki vermesine yardımcı olmak olduğunu sözlerine ekledi.

‘Bahar Alerjilerinden Korunmanın Yolu Polen Maruziyetini Azaltmak’

Uzm. Dr. Anıl Doğan, alerji ataklarından korunmanın önemli yollarını şu şekilde sıraladı:

  • Evin pencerelerini kapalı tutarak polen girişini engellemek.
  • Çocuğu yüksek polen seviyelerinde dışarı çıkarmamak.
  • Kıyafetlerin değiştirilmesi.
  • Çamaşırların dışarıda kurutulmaması.
  • Yatak ve yastık kılıflarının düzenli olarak değiştirilmesi.

Bu şekilde alınan önlemlerin, çocuklarda alerjik reaksiyonların azalmasına yardımcı olabileceğini belirten Dr. Anıl Doğan, bahar alerjisi belirtileri gözlemlediğinde uzmana başvurulmasını önerdi.

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Nuri Kalaycı, son yıllarda kullanımı artan ıslak mendilin doğru seçilmesi gerektiğini söyledi.Doç. Dr.Kalaycı:”Bu tarz ürünler cilt bariyerini bozarak kuruluk ve bazen hasara yol açabiliyor. İçeriğinde bulunan bu maddelere karşı kişinin hassasiyeti var ise buna bağlı olarak cilt üzerinde alerjik kontakt dermatit dediğimiz tablonun ortaya çıkmasına sebep olabiliyor”açıklamasında bulundu.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.