Fransa Afrika ülkelerinin BMGK’de daha fazla temsil edilmesini destekliyor

Fransa, Afrika Ülkelerinin BM Güvenlik Konseyinde Daha Fazla Temsil Edilmesini Destekliyor

Fransa’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Jerome Bonnafont, Afrika ülkelerinin BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) daha fazla temsil edilmesini öngören reformu desteklediklerini söyledi. Bonnafont, BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar’ın başkanlığında ihtilafların barışçıl çözümüne ilişkin düzenlenen açık oturumda konuştu. Dünyada çatışmaların artmasıyla birlikte, ülkelerin tek taraflılığa yönelme isteğinin de arttığını belirten Bonnafont, BMGK’de kabul ettikleri kararın, ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesine ve çok taraflılığa bağlı olduklarını gösterdiğini kaydetti.

Fransa, BM Reformu İçin Çalışmaların Devam Ettiğini Belirtti

Bonnafont, BM’de reform yapılması gerektiğini ve Fransa’nın Birleşmiş Milletler’in 80. yıl dönümü kapsamında Genel Sekreter Antonio Guterres tarafından yürütülen, kurumun etkinliğini artırmayı ve günümüzün gerçeklerine uyum sağlamasını amaçlayan çalışmaları desteklediklerini belirtti. Ayrıca, uluslararası toplumun uluslararası hukukun uygulanmasını sağlamak için seferber olmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Afrika Ülkelerinin Daha Fazla Temsil Edilmesi Gerektiğini Savundu

Bonnafont, BMGK’deki daimi üyeler arasında Afrika ülkelerinin daha fazla temsil edilmesi gerektiğini belirterek, Fransa ile Meksika’nın, 2015’ten bu yana toplu katliamlar söz konusu olduğunda BMGK’de veto hakkının sınırlandırılmasını öngören girişimi savundu. Ayrıca, uluslararası toplumun, Gazze’deki durum ve Rusya-Ukrayna Savaşı karşısında BMGK’nin hareketsizliğini kabul etmediğine dikkat çekti ve Sudan’da barışın yeniden tesisi için BMGK’nin daha kararlı hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Çatışmaların Önlenmesi İçin Hukukun Önemi Üzerinde Durdu

Son olarak, uluslararası ve insancıl hukukun tehlikeli şekilde ihlal edildiğini dile getiren Bonnafont, çatışmaların önlenmesi için hukukun önemine dikkat çekti. Anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözümü konusunda Uluslararası Adalet Divanını (UAD) desteklediklerini ifade etti.

Related Posts

Endonezya ile 48 adet KAAN için imzalar atıldı

TUSAŞ, Endonezya ile 48 adet KAAN uçağının tedariki konusunda imzaların atıldığını duyurdu.

Kamu-Sen’den 2026 İçin Maaş Talebi

Kamu-Sen, 2026’da memur ve emekli maaşlarına 7.500 TL telafi zammı talep etti.

Yeni transferler yolda: G.Saray’ın kalecisi kim olacak… Osimhen’in imza töreni nasıl yapılacak

Osimhen transferinde mutlu sona ulaşan Galatasaray’ın kaleci adayları arasında Ederson favori aday olsa da Yann Sommer ve Mike Maignan ile görüşmeler devam ediyor. Listesinde ikide genç kaleci adayı bulunan Cimbom, stoper takviyesinde Jhon Lucumi ve Wilfried Singo ile ilgileniyor.

Çeşme’nin 10 günlük suyu kaldı: Belirli saatlerde su kesintisi uygulanacak

İzmir’in gözde turizm merkezlerinden Çeşme’nin 10 günlük suyu kalırken, ilk etapta gece saat 23.00 ile sabah 06.00 arasında su kesintisi uygulanması planlanıyor.

Felipe Melo’dan Ederson’a mesaj: Galatasaray’a git

Galatasaray’ın eski futbolcularından olan Felipe Melo, Sarı-kırmızılıların transfer çalışmalarına destek verdi. Felipe Melo, vatandaşı Ederson ile görüşerek Galatasaray’ı anlattı. Melo’nun Ederson’a ”Galatasaray’a git” dediği belirtildi.

700 PKK’lıya daha beraat yolu açılıyor

Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği için mahkum olan 4 bin 500 kişi var. Çoğu firari olan 700 hükümlü yeniden yargılanacak ve beraat edecekler.