Dermatolojik onay almayan ıslak mendiller cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Islak Mendillerin Cilde Etkileri ve Doğru Kullanımı

Uzmanlara göre, son yıllarda yüzey temizleyici, parfümlü ve sirkeli olarak üretilen ıslak mendillerin sık kullanımı cilt rahatsızlıklarını artırabiliyor. Hijyen malzemesi olarak da kullanılan ıslak mendillerin özellikle bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar ve hassas cilt yapısına sahip kişilerde cilt problemlerine neden olabileceği belirtiliyor.

Kimya Profesörü Kalaycı, ıslak mendillerin içeriğinde bulunan alkol, paraben gibi koruyucular, koku maddeleri ve dezenfektanların cilt bariyerini bozarak kuruluk ve cilt hasarına yol açabileceğini vurguluyor. Ayrıca, cildin bu kimyasallara karşı hassasiyet göstermesi durumunda alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabiliyor.

Kalaycı, ıslak mendillerin günlük temizlik ürünleri olmadığını, acil durumlarda kullanılması gerektiğini belirtiyor. Ürün seçerken dermatolojik açıdan test edilmiş, alkol, paraben ve koku içermeyen, cilt bariyerini koruyan ve PH değeri 4,5 ile 5,5 arasında olan ürünleri tercih etmenin önemli olduğunu ifade ediyor.

Bebeklerde ve küçük çocuklarda kullanılacaksa saf su ve pamuktan oluşan mendillerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Kalaycı, ciltte herhangi bir problem yaşandığında ıslak mendil kullanımının bırakılması ve bir dermatologa başvurulması gerektiğini vurguluyor. Günlük temizlik için su ve sabunun en doğru tercih olduğunu belirten uzmanlar, ıslak mendillerin su ve sabunun yerini tutamayacağını hatırlatıyor.

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.