Kazandibi tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Kazandibi tatlısı, sütlü tatlılar arasında en sevilenlerinden bir tanesidir. Tavukgöğsü tatlısının dibi tutturularak yapılan versiyonudur. Zamanla içerisindeki tavuk parçaları çıkarılmış ve oldukça basit sade bir hal almıştır.

Kazandibi tatlısı yapmak için süt, nişasta, un ve şeker ile bir muhallebi pişirilir. Son aşamada tereyağı ve vanilya da eklenerek muhallebisi hazırlanır. Bir tepsinin içerisi bolca tereyağı ile yağlanır ve şeker serpilerek karamelize olması sağlanır. Hemen üzerine hazırlanan muhallebi dökülerek ocakta her yeri eşit olacak şekilde dibi tutturulur.

Yapımı hem basit hem lezzetli olan bu tarifi sizler için derledik. İşte adım adım kazandibi tatlısı tarifi…

KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ



6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Kazandibi tatlısı tarifi için malzemeler;

  • 6 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya

Kazandibi tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencere içerisinde homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte üzeri pıt pıt atana kadar karıştırarak pişirin.
  • Tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek beş dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Alüminyum bir tepsiyi tereyağı yardımıyla bolca yağlayın.
  • 3 yemek kaşığı şekeri tepsiye yayın.
  • Pişirdiğiniz muhallebiyi tepsiye yayın.
  • Tepsiyi ocağa alıp orta ateşte sürekli çevirerek yakın.
  • Altını iyice yaktığınızdan emin olduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin.

Dilediğiniz gibi kesip servis edin, afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir