Ocak ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu

TÜİK’in hesaplamalarında enflasyondan arındırılmış verilere göre, aylık en yüksek reel getiri tahvilde olurken, yıllık değerlendirmede ise en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti.

Aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 3,14, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,21 oranlarıyla DİBS’de gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) yüzde 0,35 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; külçe altın yüzde 0,14, dolar yüzde 1,47, BIST 100 endeksi yüzde 2,43 ve Euro yüzde 2,57 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde; mevduat faizi (brüt) yüzde 1,53, külçe altın yüzde 2,01, dolar yüzde 3,31, BIST 100 endeksi yüzde 4,26 ve Euro yüzde 4,40 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Borsa, son 3 ayda en yüksek getiriyi sağladı

BIST 100 endeksi, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,26, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,98 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,44, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 9,22 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Son 6 ayda külçe altın kazandırdı

Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,45, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,83 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 15,63, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 22,10 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 19,76,TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7,19 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) yüzde 7,50 ve DİBS yüzde 0,15 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; BIST 100 endeksi yüzde 1,73, Amerikan Doları yüzde 7,15 ve Euro yüzde 11,86 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) yüzde 3,79, DİBS yüzde 10,36, BIST 100 endeksi yüzde 12,05, Amerikan Doları yüzde 16,89 ve Euro yüzde 21,11 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Baletler neden paytak yürür ve neden pointe çıkmaz?



Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Sosyal medyadan suç örgütü liderine küfür edip “beni vuramadınız” diye paylaşım yaptı, evinin önünde öldürüldü

TIKLAYIN | Eski ve yeni milletvekilleri trafikte cezadan ömür boyu muaf tutulacak!

TIKLAYIN | Arda Güler’e sert eleştiri: Türk oyuncuda gereğinden fazla kalite var ama yeterli fedakarlık ve taktik düzen yok

TIKLAYIN | Fatih Portakal, sunuculuğu bırakıyor: Yeter artık, benim için bitti; emekli olup İzmir’e döneceğim

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: “Sorumluluk alma, fedakârlık yapma” zamanı

TIKLAYIN | Ferdi Tayfur’un vasiyeti açıklanmıştı, kızı kayyım talebinde bulundu

Related Posts

Malatya-Tacikistan İhracatında Düşüş

MTSO, Tacikistan’a ihracatta %70’lik düşüş yaşandığını ve Büyükelçi’den destek beklediklerini açıkladı.

Yurt dışına gidecekler dikkat! BTK’dan eSIM engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), eSIM sağlayıcılarına engelleme getirdi. BTK aldığı kararla şu sağlayıcılarına erişimi engelledi. 10 Temmuz 2025 tarihli BTK kararı doğrultusunda yürürlüğe giren engel kararı yurt dışına uygun fiyata …

Rekabet Kurulu’ndan Google’a 355,1 milyon TL ceza

Rekabet Kurulu Google’a ceza kesti. Kurul, Google’a yükümlülüklere aykırılıktan 355,1 milyon TL ceza verdi.

TOBB, “Nefes Kredisi başvurularının kapandığına” ilişkin iddialara yanıt verdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Nefes Kredisi’ne başvuruların kapandığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, başvuruların toplam kredi limiti bitene kadar devam edeceğini bildirdi.

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Yunanistan’da terazi şaştı

Yunanistan’da yıllık enflasyon, Haziran 2025 itibarıyla yüzde 2.8’e yükselerek Eylül 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bir önceki ay bu oran yüzde 2.5’ti. Hellenic Statistical Authority verilerine göre, konut fiyatlarındaki artış yüzde 7.2 …