Turizmde Gidişat Umut Vermiyor Kalite Gün Geçtikçe Azalıyor!

Meclis toplantısında konuşan ALTSO Başkanı Eray Erdem, “Hiçbirimiz takkeyi önümüze koyup neyi eksik yapıyoruz demiyoruz. İş sadece ceza yemekle kalmıyor. Turizmin kalitesi gün geçtikçe dibe vuruyor” diye konuştu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda yönetim kurulu faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan ALTSO Başkanı Eray Erdem, “Turizmde hem sayı hem de nitelik olarak istediklerimizi alamadık, alamıyoruz. Son 1, 1,5 aydır şehir disiplini ile ilgili defalarca birkaç önemli konuda gündem oldu. Bununla ilgili safaricilerle, tekstil sektöründekilerle toplantı yaptık. Her gün restoran işletmecileri ile ilgili talepler geliyor.

Gelen bütün şikayetler şehri yöneten erklerin kapama cezası, para cezası veriliyor yönünde ama maalesef hiçbirimiz takkeyi önümüze koyup biz neyi eksik yapıyoruz da bu cezaları yiyoruz demiyoruz. İş sadece bu cezayı yemekle de kalmıyor. Turizmin kalitesi gün geçtikçe dibe vuruyor.

Daha önce safariciler ve tekstil sektöründekilerle yaptığımız toplantıya özeleştiri toplantısı dedik. Günah keçisi aramayalım. Kendi eksiklerimizi gözden geçirelim, sonra da bu şehirde yönetimde söz sahibi olan paydaşlara da taleplerimizi iletelim dedik.

Bu toplantılarda sektör temsilcilerinin eksiklerini, hatalarını dile getirdik. Onlar da özeleştiri olarak eksiklerini dile getirdi. Daha sonra yönetimde söz sahibi olan bütün paydaşlar ve sektör temsilcileri karşılıklı talepleri dinleyerek bundan sonraki süreçte böyle bir şey daha yaşanmaması için neler yapılmalı diye konu başlıklarını sıraladık” dedi.

“HAMASETTEN ÖTEYE GEÇMEZ”

Alanya’da tekstil sektöründe 40 yıldır marka sorunu yaşandığını hatırlatan Erdem, “Neticede satılan ürünler taklit ürünler. Bunu alan ve satan biliyor.

Üreten ve satanlar da vergi ödüyor. Tabiri caizse tavşana kaç, tazıya tut deniliyor. Alanya’ya marka avukatları geldiğinde 200-300 esnaf oraya toplanıyor. Bir, iki esnafa gitmek zorunda kaldım. Kanunlar sabit, belirlenmiş. Gelen avukat da arama iznini almış gelmiş.

Kolluk kuvvetleri de var. Bu kalabalık görüntü şehrimize yakışmıyor. Kanuni bir değişiklik olmadığı sürece burada yapabileceğimiz bir şey yok dedik.

Meclisten sonra sektörden 10 arkadaşımızda birkaç idarecimizi ziyaret ederek dertlerimizi anlatacağız. Pratikte nasıl daha yumuşatılır. Bununla ilgili çözüm bulmaya çalışacağız. Onun dışında yapılan her şey ve bugüne kadar yapılan her şey bana göre hamasetten öteye geçmez” diye konuştu.

“TOSMUR, ZEYTİNKÖY’E BENZİYOR”

Mecliste konuşan Mücahit Pişkin de, Alanya’da şehir disiplininin bozulduğuna dikkat çekti. Pişkin, “Saat 24.00 2 turist üzerlerindeki kıyafetleri çıkarmış alkol tüketiyordu.

Elindeki şişeleri benim tanklara vuruyordu. Komşular rahatsız oluyor. Jandarmaya bilgi verdim. Jandarma 1 saat sonra ulaşıyor. Mahmutlar’daki ekipler ihtiyacı karşılayamıyor. Tosmur’un arka bölgelerinden gelen haberlere göre buranın madde bağımlılığı kullanımında Zeyinköy’e benzediği yönünde. Bu konularda gençlerimizi kurtaralım” ifadelerini kullandı.

“HEPİMİZE ÇOK BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Yapılması gerekenlerin hep yetkililerden beklendiğini söyleyen Erdem de, “Yetkililerin yapabildiği en iyi şey hata olduktan sonra ceza kesmek. İşi oraya getirmememiz lazım.

Hepimize çok büyük iş düşüyor. Ben Alanya’dan transit geçen bir sürücü olsam şehirde beni tekrar buraya getirecek bir cazibe görmüyorum. Sadece mevcut yetkilileri eleştirmekten öte kendi eksiklerimizi görmezsek ya da eksik yapan birine müdahale etmezsek maalesef sonuç bu. 1, 1,5 aydır disiplin kayboldu.

İskeledeki tekne kavgası ve daha sonraki müstehcen olaydan sonra bakanlık nezdinden kaymakama telefon geldi. Kaymakam o gündür bugündür kanun neyi emrediyorsa ben onu kullanacağım diyor. 1, 1,5 aydır esnaf ceza yiyoruz diye bağırıyor. Yersin kardeşim. Sonuç bu. Sebeplerini kimse araştırmıyor” dedi.

“HIZLI ÇÖZÜM ÜRETİLEMİYOR”

Sinan Gürses de, Alanya’nın nüfusunun arttığını ancak kolluk kuvvetlerinin sayısının artmadığına dikkat çekti. Gürses, “Yazın Alanya’da bir vaka yaşandığında polis ya da jandarma arandığında hızlı çözüm üretilemiyor. Mahmutlar Jandarma Komutanlığı’na ifade vermeye gidiyorsun.

Akşama çıkamıyorsun. Bununla ilgili yaptığınız görüşmelerde bunları ifade etmeniz gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“TESPİTİNİZ ÇOK DOĞRU”

Erdem de, “Alanya’nın nüfusu yazın 1 milyonu geçiyor. Mevcut lokal nüfus neyse, devlet de o minvalde baktığı için ona göre atamalar yapıyor. Tespitiniz çok doğru.

Alanya savaştan kaynaklı hızlı göç aldı. Birçok birimler bu konuda hazırlıksız ama en azından bize düşeni yaparsak belki bu sorunların yüzde 50’sini bertaraf etmiş olacağız.

Bütün birimler personel sıkıntısının farkında” ifadelerini kullandı. Uğur Ali Ünlü de Alanya’da emniyet ve jandarmanın sorumluluk bölgelerinin analiz edilerek personel sayısı ile ilgili çalışma yapılmasını önerdi. Erdem de öneriye, “Yapalım” diye karşılık verdi.

“SİTELERE 4 DİLDE BİLDİRİ DAĞITILSIN”

Kolluk kuvvetlerinin sayısının azlığına dikkat çeken Mehmet Hatipoğlu da, yabancı dil bilen personel olması, site yönetimlerine 4 dilde bildiri dağıtılmasını önerdi.

Turistlerin bazı kuralsız davranışlarda bulunduğunu belirten Hatipoğlu, Alanya’da kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

“BAŞKAN VE KAYMAKAMI DA ÇAĞIRALIM”

Yavuz Uysal’ın “Şehri yönetenlerle düşüncelerimizi paylaşsak” önerisi üzerine Erdem, “Başkan ve kaymakamı davet edelim ama sadece karşılarına eleştiri ile çıkmayalım. Önerilerle de çıkalım” dedi.

gercekalanya.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir